perjantai 6. joulukuuta 2013

Heikki Nummelin jaoston uudeksi puheenjohtajaksi


Triathlonjaoston puheenjohtajan nuijaa heiluttaa jatkossa Heikki Nummelin. Virallisesti toimikausi alkaa vuodenvaihteessa, mutta ”Hesu” on kovassa vauhdissa jo siirtymäkaudella. Innostusta ja ideoita siis varmasti riittää. Myöskään urheilun suhteen häntä ei voi sohvaperunaksi kutsua, vaan monipuolinen harrastaminen on aktiivisen liikkujan mieleen. Uusi puheenjohtaja vastaili muutamiin kysymyksiin ja avasi samalla hiukan omaa urheilutaustaansa, treeniarkeaan sekä summasi tulevaisuuden tavoitteitaan.



Joroisissa 2013 ja ensimmäinen puolimatkan kisa takana. 
Kolmas sija omassa ikäluokassa oli iloinen yllätys.

Kerro liikuntataustastasi

Olen ollut pikkupojasta asti vilkas ja reipas mutta en urheilija. Kuulun siihen ikäpolveen, missä leikittiin urheilua ja leikit olivat tekemistä sekä liikkumista. Muistan toki että pääsin alakoulun viestijoukkueeseen 6x60m juoksussa ja kolmas sija palkittiin lusikalla.

Partiossa olen ollut koko ikäni ja siellä suunnistus, partiotaitokisat ja retkeilyyn liittyvät  kilpailut ovat olleet oleellinen osa toimintaa. Peruskunto on siis rakennettu perinteisin keinoin.

Liikunnan sekakäyttäjänä kävin myös muutaman pikkutriathlonin 90-luvulla osittain siksi, että olin töissä Tunturin kuntovälineryhmän johdossa ja sidoksissa liikunnan ammattilaisiin. Innostuin lajista ja sen innoittamana järjestin kesälomalla ajankulukseni “Sola-triathlon” kisat kyläläisille ja lomalaisille. Kisoja järjestettiin noin seitsemänä kesänä ja niistä viestittiin ahkerasti paikallisissa lehdissä ja radiossa.

Ensimmäisen maratonin juoksin Tukholmassa vuonna 2001 ja siitä lähtien noin yhden vuodessa.


Mikä lajissa viehättää?

Oma uskomukseni hyvinvoinnista ja liikunnasta liittyy monipuolisuuteen. Olen levoton sielu ja innostun herkästi. Toisaalta kestävyyslajit tuovat sopivaa yksinoloa ja rauhallisuutta vilkkaaseen mieleen ja työarkeen.

Triathlonissa monipuolisuus on sopivasti sisäänrakennettu. Olen aikaisemmin lenkkeillyt, pääasiassa yksin ja välillä kaivannut kavereita. Oikeastaan lenkkiseuran kaipuu oli yksi syy seuraan liittymiseen noin vuosi sitten. Olen ollut tosi mielissäni ja onnellinen teistä. Harrastuksen aloittaminen on tuonut sopivasti yhteisöllisyyttä ja tavoitteellisuutta.

Uinti on ollut melko vieras laji ja pyöräily on ollut tapa siirtyä paikasta toiseen. Ensimmäisen maantiepyöräni hankin tänä vuonna.


Millainen on perinteinen treeniviikkosi?

Viime viikko on ollut kärsimystä (Heikki Vastaili kysymyksiin marraskuun puolivälissä). Nuha ja yskä ovat pitäneet minut poissa liikunnasta yli viikon. Pidän itsehillintää hyvänä saavutuksena ja merkkinä jonkinlaisesta viisaudesta. Treeniviikkoni on tyypillisesti spontaani, varsin sekava ja monipuolinen. Seuraan liittymisen jälkeen lajeistani ovat vähentyneet astangajooga, bodypump, bodycombat ja kahvakuula mutta uinti, pyöräily ja kuntopiirit ovat lisääntyneet. Juokseminen on ollut samalla tasolla useita vuosia eli pari kertaa viikossa tunnin lenkki ja yksi pidempi.

Yleensä vapaapäiviä tai hyvin kevyitä liikuntapäiviä on 1-2 viikossa mutta muuten viikot täyttyvät yllämainituista lajeista.


Millaiset ovat tavoitteesi triathlonin/jaoston puheenjohtajuuden suhteen?

Visioni on voittaa triathlonissa satavuotiaiden mestaruus. Tätä tukemaan olen myös perustanut omat sivut www.triathlon100.fi mutta sen sisältö on vielä ideoinnin asteella. Tällä hetkellä sivuilta on suora yhteys oman firmani sivuille. Yksi tavoitteeni on saada näistä sivuista sellainen, mikä linkittää sekä työn että harrastuksen toisiinsa sopivalla tavalla.

Urheilulliset tavoitteeni ovat vasta hahmottumassa. Aloitin triathlonin parissa oikeasti vasta noin vuosi sitten liittyessäni seuraan ja vasta nyt alan pästä hieman jyvälle lajista. Nautin siis yhä uuden oppimisesta ja pienestä epävarmuuden tilasta.

Viime kesän Kiskotriathlon oli ensimmäin “oikea” kisani eli ensimmäinen kisa maantiepyörällä ja märkäpuvulla. Kiskossa olen ollut aikaisemminkin mutta työn puolesta. Kisojen yhteistyökumppani PUNTA oli työpaikkani yli kolmen vuoden ajan. 

  Kisko Triathlon vuonna 2009 ja oma pukukaappi vaihtoalueella.

                                                   
Tämän vuoden päätapahtumani oli Joroinen, mikä meni todella hienosti. Tavoitteeni oli 5:45 mutta alitin jopa oman haamurajani 5:30 ja sillä pääsin SM-kolmoseksi. Hieno juttu ja kannustaa jatkamaan harrastusta.

Ensi kesänä osallistun IronMan-kisaan Köpiksessä ja tavoitteena on päästä ehjänä maaliin.

Puheenjohtajan hommassa tavoitteita on kolme:

1. Pitää sopivasti rento ote ettei mukavasta harrastuksesta tule rasite itselle eikä muille.

2. Haluan omalta osaltani kannustaa ja ylläpitää sitä tekemisen meininkiä ja omatoimisuutta, mikä on tällä hetkellä vahva.

3. Haluan oppia ymmärtämään millaista toiminnan pitää olla jotta se motivoi sekä huippuja, että tulokkaita.


Terveiset jaostolaisille

Olen kiitollinen siitä että saan olla mukana näin fiksujen ihmisten kanssa harrastamassa hienoa lajia.


Kuvat: Heikki Nummelinin oma kuva-arkisto


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti