tiistai 11. helmikuuta 2014

Fillarointia hiekkaerämaassa


Dubai tunnetaan parhaiten ostosparatiisina (tai –helvettinä, miten vain…), sekä hulppeista
pilvenpiirtäjistään, eikä se varmasti ole ensimmäisenä ajatuksissa talven treenileirejä suunniteltaessa. Jos matka kuitenkin sinnepäin suuntautuu ja haluaa pitää vähän taukoa shoppailusta, voi kohtuullisella vaivannäollä vetää muutaman treenin aika eksoottisessa ympäristössä.
Al Qudra Cycle Path Dubaissa

TriDubai on paikallinen triathlonseura, jonka treeneihin voi mennä mukaan kuka tahansa, kunhan etukäteen ilmoittautuu netin kautta seuran jäseneksi. Jäsenmaksua ei ole. Treenejä on tarjolla lähes joka päivälle ja niiden sisältö on kuvattu hyvinkin tarkkaan tridubai.org-sivuilla. Liikkeelle lähdetään yleensä hyvin aikaisin aamulla, mikä onkin lämpimän ilmaston vuoksi järkevää. Uintitreeneihin kannattaa lähteä, koska niissä saa turvallisesti porukan mukana maistaa vähän suolaisempaa vettä ja isompia aaltoja kuin kotosalla.

Dubain liikennekulttuuri ei suosi polkupyöräilyä, mutta kaupungissa on muutama pyöräilylle rauhoitettu väylä. Niistä mielenkiintoisin on Al Qudra Cycle Path, jossa voi tehdä pisimmillään 86 km lenkin hiekkaerämaassa, täydellisellä asvaltilla, täysin omassa rauhassaan, ilman autoja ja koiranulkoiluttajia. Menoa voi häiritä ainoastaan satunnainen kameli tai antilooppi. Maantiepyörän voi vuokrata muutamalla kympillä reitin lähtöpisteestä (www.trek.ae). Omat kengät ja polkimet pitää olla mukana.

Arabiemiraateissa järjestetään myös runsaasti eritasoisia liikuntatapahtumia. Tammikuussa järjestettävä Dubai Marathon keräsi tänä vuonna eri matkoille yhteensä noin 30.000 osallistujaa. Reitti on erittäin tasainen ja nopea. Molempien sarjojen voittajat saavat palkinnoksi vähän muutakin kuin lippalakin ja kuvan lehteen: 200.000 dollaria käteistä.

Abu Dhabi International Triathlonin matkat ovat varsin erikoiset 3 km uinti/200 km pyöräily/20 km juoksu. Kisa järjestetään maaliskuussa. TriYAS on olympia- ja sprinttimatkojen kilpailu ja senkin formaatti on hiukan epätavallinen, sillä kisapaikkana on Yas Marina Circuit-moottorirata, joka paremmin tunnetaan Formula 1-osakilpailustaan. Uinnin startti on myöhään iltapäivällä ja maaliin tullaan auringonlaskun jälkeen moottoriradan valojen loisteessa. Vaihtoalue on tietysti formulavarikolla.


Teksti Olli Raunio 
Kuva Petter Rönnlöf   

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti