tiistai 15. heinäkuuta 2014

Kisatunnelmia Säkylä triathlonista



Tämän vuoden ensimmäinen perusmatkan kisani on nyt takana. Lähdin kisaan parin viikon lomailun ja lepäilyn jälkeen hyvillä mielin, vaikkakin pientä treenimotivaation puutetta oli havaittavissa. Pari pikamatkaa ehdin alkukesästä kisata alle ja ne toimivatkin erinomaisena treeninä. Tämä kesä on toinen triathlonkisavuoteni. Olen huomannut, että kisajännitys on kasvanut viime vuodesta, jolloin ei ollut aiempaa triathlonkisakokemusta eikä aikoja, joihin verrata. Nyt sitä helposti vertaa viime vuoteen ja pyrkii vähintään samaan. Vaikkakin tosiasiassa on turha luoda itselleen liikaa paineita, jollei treenimäärääkään kasvata.

Tämä Säkylässä ensimmäistä kertaa järjestetty kisa ylitti kuitenkin suoritukseni osalta odotukseni. Osallistujamäärä oli pienehkö, sillä omassa sarjassani oli vain seitsemän naista. Ylsin yllätyksekseni toiselle sijalle ajalla 2:52:32, joka on samalla ennätykseni. Voittajaksi menestyi TuUl:n Satu Pippola, joten seuramme pääsi loistamaan tässäkin kisassa. J Uinti- ja pyöräilyosuudet mentiin lähes samoihin aikoihin Sadun kanssa. Juoksuun lähdin myös samaa vauhtia, joka oli minulle kuitenkin liian kova. Hyydyin toisella kierroksella täysin, minkä takia juoksusta jäi hieman huonot fiilikset. Kaikesta huolimatta koin aivan upean kisakamppailun, josta Sadulle vielä kiitokset. Suuret kiitokset myös mahtaville kannustus- ja huoltojoukoilleni, joita ilman kilpailuviettini ei ehkä olisi kantanut näin hyvään suoritukseen. J

Tapahtumassa oli mukava tunnelma ja kaikin puolin hyvät puitteet. Kisaympäristö oli erittäin katsojaystävällinen sekä uinnin, pyöräilyn että juoksun osalta. Uintia pääsi seuraamaan hyvin lähelle pitkän laiturin päähän. Joitain kehittämiskohteita kuitenkin huomasin. Olisin kaivannut parempaa reittiopastusta pyöräreitille. Risteyksiä oli runsaasti ja kaksi kääntymiskylttiä, jotka joka risteykseen tultaessa olivat, olivat hyvin lähekkäin juuri ennen risteystä. Ensimmäiset opasteet jäivät minulta huomaamatta ja olisin jatkanut suoraan, ellen olisi nähnyt edellä ajavan kääntyvän. Toiseksi, olisin kaivannut enemmän huoltopisteitä. Pyöräreitillä olisi ollut hyvä olla juomapiste toiselle kierrokselle lähdettäessä. Maalissa kaipasin jotain nopeasti saatavaa suolaista urheilujuoman lisäksi. Ruokailu oli kuitenkin hienosti järjestetty kisakeskuksessa.
Tästä on hyvä tähdätä seuraavaan puolimatkan kisaani Tahkolle!

Teksti: Johanna Jaakkola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti